Svart och lite rostig...

På tåget i måndags så hamnade den här tjusiga herren jämte mig. Då började mitt dobermannhjärta slå starkt igen. Han var så chill, tittade lite på alla. Körde ner nosen i min väska och doftade på min matlåda. Sedan blev han lite uttråkad och la huvudet i knät på sin matte och la av en stor suck. När jag var mindre och i yngre tonåren var det en dobermann jag skulle ha när jag "blev stor". Inget snack om saken. Jag skulle fortfarande vilja ha en dobermann nån gång i framtiden, ett plus i kanten är att dobermann råkar vara Jens favoritras.

 

Och här är en bild från i somras då jag fyndade en Thor-lp på loppis för 25 kronor. På bilden försöker jag illustrera hur nöjd jag är över fyndet. Omslaget pryds av massa fina dobermannjyckar!

 

 

 


Helgens bravader!

I helgen har mor, far, syster och hundarna varit här. Jag har blivit bortskämd med mycket välbehövliga saker. Här kommer en oorganiserad, ickesammanhängande bildbomb av allt spektakel!

Platon är värre än en tiggande hund. Han hoppar till och med upp i/på tallriken när man käkar!

 

Wook är tydligen mycket smarrigt!

 

Finns inga värre ostspioner än dessa två. Där det finns ost finns dom.

 

Fotade Plexus i smyg. Han är kameraskygg.

Syster och jag!

Nella var lagom road av Ikea. Satte sig i en stekpanna, i vagnen.

På kvällen hamnade vi först på paviljongen, för mycket kö till krogen, repan och hem.

Har startat min egna lilla butik här i Malmö. "Casper's ...allt för ditt husdjur"

Idag tog vi oss en promenad med hundarna vid havet.

Någon vill ivrigt ha min lovikavante...

Casper är praktexemplar på att hundar kan le!

Min fina luspudel får avsluta det hela.

 

 

 


Ring-a-ding-ding!

Nu hörrni har jag fått jobb! Än så länge är det ett extrajobb men jag ser stora möjligheter till att kunna gå upp till deltid så småningom! Jag ska jobba som receptionist på gym! Kom ju att tänka på Mux som jobbar som receptionist på hälsostudion hemma i Växjö och fick mig idén att mejla cv till en gymkedja. Så på måndag, tisdag och onsdag bär det av till Helsinborg för upplärning!


V is for...

V is for vårkänslor!




min i-vadå?

Skulle behöva skal och skärmskydd till min kära allt i ett maskin. Har snöat in på flaggor. Har ju mina flaggconverse, har hittat massa fina flaggkläder så då får ju gärna min kära telefon/mp3/kamera/gps-maskin också gå i flaggtema.


M is for...

M is for Malte!


på en söndag...

Idag fick det åter igen bli en söndagspromenad i det fina vädret ner till havet. På vägen dit möter vi tre polisbilar i illfart som stannar en bit framför oss. Tur att vi inte kom iväg fem minuter tidigare kände jag när jag läser det här! För fem veckor sedan var jag också med om nått obehagligt. Skulle ner och köpa grädde på ica, precis när jag ska gå in i köpcentret där ica ligger så rusar det ut en kille jämte mig med en 30 cm lång kniv i näven. Han hade knvithotat en tonårskille och försökt råna ica. Hoppas jag slipper dessa händelser framöver.


Rogivande hav. Längtar tills man kan ta första doppet!

 

Världens bästa hundrastplats.

Vi såg 12 jack russells på promenaden idag.

Alla i Malmö har jack russell. Malm russell.



Ombre!

För ett år sedan när jag var blond och började tröttna på det blonda håret så fick jag syn på en tjej med "ombre" hår. Dödligt snyggt tyckte jag, men eftersom bönderna i Växjö inte hade fattat grejen med håret då utan säkerligen istället hade skrattat ut mig för den enorma utväxt så bangade jag. Nu suktar jag bara mer och mer efter den där ombre-looken eftersom varenda Hollywoodbrud lallar runt med den.

























Min mysse å min bysse!

Säg mig gott folk, vet ni vart man kan hitta en sån här
mysse fast till en billigare peng? Någon som har koll?
(P.S Jag fyller år snart...)

Längtan...

Längtar efter världens bästa festival, i världens bästa Småland med världens bästa folk!

 


kvällen

Torsdagsmys!


Guran

Såg ni huset fullt av hundar? Jag blev helt tokkär i jack russelln Guran. Herre jisses vilken söt byracka! Började i smyg söka efter strävhåriga, högställda jack russells... Det gjorde inte saken bättre. Det är som att hälla salt i såren på hundlösa mig.

Guran!




Jippie!

Igår skickade jag in en spontanansökan till ett företag, idag ringde de och sa att de ville träffa mig på måndag! Åh jag hoppas så innerligt att det går bra och att jag får jobbet.

Dagen har varit skön. Jens, Malte och jag har glassat ute på balkongen till tonerna av Peps Persson. Malte blev dessvärre biten i förmidaggs av en okopplad hund, så jag har plåstrat om honom och pussat han på nosen. Inget allvarligt bett, han fick ett jack i ett av sina veck i ansiktet (där infektionsrisken dock redan är stor) som blödde ett tag. Han blev lite förvånad, Malte vill ju ingen ont och han tror så gott om alla hundar han möter. Han verkade dock inte ta åt sig av det hela om mådde prima när vi kom hem. Nu har hans husse precis hämtat honom. Jag har blivit hänvisad till vardagsrummet och lyssnar förväntansfullt på hus Jens stökar i köket. Han lagar nämligen en "överraskningsmåltid" som han ville kalla det.

gnäll

Jens Italienska förkylning har tillslut slagit till på mig med. Snorig, hudutslag och allmänt utslagen. Gnällig är jag också. Gnäller mest över att jag snart bli knäpp i huvudet om jag inte får ett jobb väldigt snart. Vill verkligen ha ett jobb nu. Vill ha en sysselsättning, vill kunna unna mig saker, köpa ett gymkort, göra ett sparkonto osv. Jag hoppas verkligen att det händer något nu, för det här är inte alls kul. Idag ska jag i alla fall söka mig in på en del utbildningar eftersom de slår upp portarna för ansökningar idag!

Frukost

Det bästa jag vet är frukost!

 

Det bästa Malte vet är att tigga frukost!


en torsdag

Idag är det grått, blåsigt och regnigt. Tvätten är precis avslutad och nu är alla våra kläder mjuka och doftar vanilj och orchidé! Nu ska vi fika! Riktiga pensionärer är vi. Vi bakade 50 mjölkfrallor i tisdags och har skapat vår eftermiddagsfika. "Fikadags!" ropar Jens. Hej på er!


framtida möbler...

När jag var i si så där 8 års åldern så älskade jag chesterfieldmöbler. Varje gång jag skymtade möblerna i en tidning, på tv eller i nån affär så försökte jag övertala mina föräldrar om att vi skulle ha chesterfield. Kärleken består. Förra året var Jens och jag i Göteborg och jag hittade en perfekt chesterfield-fåtölj. Perfekt färg och perfekt sliten. I framtiden ska jag ha en hel chesterfield soffgrupp!

Fåtöljen jag hittade i Göteborg. Helt perfekt!


Chesterfield soffgrupp hos Bingo Rimér. Helt perfekt.


I söndags

I söndags var det ännu en dag utav fint väder. Jens och jag bestämde oss för att gå på utflykt.  Som de pensionärer vi egentligen är så packade vi med oss en väska med en varsin banan och en flaska vatten och spatserade ner mot havet där Jens fick en flashback från sin barndom. Solen hade lockat fram många människor och många hundar. Oj vad jag saknade att ha en hund med mig i söndags.








8 mars

Idag är det min namnsdag (Siv). Jag har inte blivit grattad.
Idag är det internationella kvinnodagen. Jag har inte blivit bemött trevligt eller med respekt.
Idag är det fettisdagen. Jag har inte fått nån semla.

mänsklig kontakt

Idag har jag slitit i tvättstugan och lekt pussel i torkskåpet när sängkläderna skulle hängas in. Blev väldigt lycklig när jag såg att det finns två maskiner som man kan hälla eget tvätt och sköljmedel i. I de andra ingår det liksom tvättmedel men jag vill gärna att mina kläder ska bli mjuka och dofta gott efteråt. Förra gången vi tvättade så hade vi turen att få maskinerna som en kvinna tvätta sitt barns tygblöjor i. Helt galet att man inte får tvätta mattor eller skor i maskinerna, men bajsblöjor är ok! Själv uppskattade jag inte att mina nytvättade kläder luktade blöja.

Inatt kommer Jens hem från Italien för att tidigt imorgon bitti lämna mig hela helgen för att spela in skiva. Morgondagen ser ut som vanligt. Malte anländer vid halv sju, jag äter frukost och läser sydsvenskan, vi tar en morgonpromenad, Malte tuggar antingen ben eller kommer låtandes som ett monster med en kamptrasa i munnen som han vill att jag ska dra i, sedan tittar jag in vad de bägge dumburkarna har att erbjuda och Malte sover lite. Jag käkar lunch, sedan tar vi en lunchpromenad och busar/sover/tugga tuggben. Vid halv tre får Malte gå ut på en liten kissochbajs, vid tre börjar OC som jag av någon anledning tittar på. När OC är slut så knackar Maltes husse på dörren och Malte åker hem.  SEDAN åker Johannes och jag och storhandlar på Willys! Har laddat shoppinglistan ordentligt nu. Imorgon ska jag nog festa loss med tacos och öl, i min ensamhet (jag vill ha Brutus NU!)

Herrejisses, det märks att jag inte haft någon att prata med på en vecka...

bloggare

Läser att Blondinbella ska sova på Teleborgs Slott inatt. Jag har bott på Teleborg i hela mitt liv men aldrig sovit där. Dock varit där inne och både busat och fått mig en rundtur.
Sen vet jag inte om ni har också har hört talas om Magnaten, hans blogg blev uppmärksammad på lokalnyheterna här i Skåne här om dagen, sedan var han med i morgonsoffan på tv4! "Magnaten" eller Stig som han egentligen heter är min mormors bror! Tänk om mormor också hade varit i kvar i livet, undra om hon hade bloggat!




tisdag ser jag mig omkring...

Efter två dagar med panpizza på lunchmenyn så tog jag mig i kragen och lagade käk idag (är inte kul att bara göra till sig själv sen sitta och äta själv). Tror potatisarna dopat sig med tanke på att de var nästan lika stora som kycklingen.

 

Idag var Malte för en gång skull trött han han kom hit, så efter en morgonrunda och frukost så slumrade vi till några timmar. Sedan gick vi ut i vårt område där det bor hur många hundar som helst. Varje dag stöter man på både bekanta hundar och hundägare och likaså obekanta hundar och hundägare. Jag har snart bott här i fyra veckor och har under denna tiden inte stött på en endaste hund som varit aggressiv mot andra hundar. Här hälsar alla hundar glatt på varandra när man går förbi. Det är så mycket hundar här att det är nog nästan omöjligt att en hund blir aggressiv när den träffar så många olika hundar varje dag. Sedan måste jag även säga att människorna här känns mer fördomsfria än hemma i Smauland. Malte ser ju ut som en best och låter som en, trots detta så kommer det alltid fram pensionärer (och annat folk med givetvis) från seniorboendet som ligger en bit bort och ska hälsa på Malte. Hemma är jag van vid folk som går omvägar för att slippa ett hundmöte och få skittöntiga kommentarer eller folk som tar ut enorma avstånd när jag promenerar med vår Schäfer eller "kamphunden" Lady (hon är en boxer).




RSS 2.0