vardagslyx

Just det! För en vecka sen var jag fön-modell på Carpe Diem när de skulle prova nya produkter från AMAE som frisören Johan Bergelin tagit fram. Även han själv var på plats i salongen och introducerade sina produkter. Eftersom mitt hår har varit svart, sedan blekt och nu brunt så är det ju oerhört slitet och svårstylat. Tycker dock att de fick upp en fin, naturlig volym i håret. Men sedan är ju jag en tråkmåns som avskyr att ha produkter i håret eftersom de gärna får mitt redan toviga hår att vilja tova sig ännu mer. Här är ett par bilder som jag lånade från Carpe Diems blogg.

så mycket tid, så lite pengar...

Såååå mycket tid att göra massa saker jag skulle vilja göra. Jag vill köpa möbler och inreda, gå på loppis och fynda, göra om möbler, fixa textiler och ordna en mysig sänghalm, köpa krukor, växter och odla massa saker och bara få gå loss och göra det blivande hemmet mysigt. Men så är man ju urfattig. Det är verkligen tråkigt att inte ha några pengar när man har så här mycket tid till att tänka på saker man skulle vilja göra/köpa/inreda. Jag förstår verkligen att alla brudar och kvinnor som lever som Hollywood-fruar har behov av att handla saker. Sånt här sket jag fullständigt i när jag var sysselsatt om dagarna, då var det bara kommande fylla man såg fram emot. Jag hoppas i alla fall att jag kan få napp som dagmatte åt ett par jyckar när jag kommer ner så jag åtminstone blir lite sysselsatt! Dock har jag gjort en schysst deal med grabbarna då jag som sagt är arbetslös och inte kommer kunna betala fullt i hyra så ska jag bli husmor i stugan. Laga mat och se till att vi har det ordningssamt. Så lite sysselsatt ska man väl ändå bli.

Flytt

Idag for Jens ner till Malmö igen, och idag flyttar han och Johannes in i lägenheten. Är svartsjuk och vill med dit nu, men jag får vänta tills på lördag då flyttlasset går! Känns rätt overkligt och jag tror inte riktigt att jag fattat att jag ska flytta.

heavy metal-djens

Saknar min snuffe! Imorgon kommer han hem till smauland!
Förövrigt en oerhört gammal bild, tagen en vecka innan vi blev ihop! Ho-ho-ha.
"En bild säger mer än tusen ord", snarare en keps säger mer än tusen ord.


Toningen är inte toning.

Knallade in på H&M idag för att köpa deras egen toning. Kanoners tänkte jag, en toning och så billig! Kommer hem och öppnar förpackningen och ser genast att det är två flaskor som ska blandas (toning är inte två blandningar utan är redan en klar blandning). Läser sedan på innehållsförteckningen där det första som pryder flaskan är "väteperoxid". FUCK YOU H&M för detta lurendrejeri! Toning ska nämligen inte innehålla väteperoxid, det är ju det som skiljer det ifrån hårfärg och blekning.

Så nu vet ni det. H&M säljer ingen toning även om dom själva påstår det.


frukostspaning!

Cavaliersällskapet på ständig spaning kring matbordet.

 

 


laserhundar

Kejsaren och Maja som laserturkar.

 

Utan laserögon är de faktiskt rätt söta. Kejsaren är lollos brors hund som är amstaff/mastiff blandning. En snäll, stark pojk med gigantiskt huvud. Han heter Kejsare fast på danska.


Allas sjuka krav.

Ikväll är jag bara frustrerad och ledsen och vill bara ge upp. Jag får inget jobb för att arbetslösheten är så hög och därmed kan företag ställa orimliga och sjuka krav på personer de vill anställa. Jag kan läsa om ett gatukök som söker personal där det står "du ska ha minst 1 års erfarenhet av restaurangbranschen eller annat gatukök". Hur svårt är det att grilla korv och steka hamburgare? Det klarar för fasen en 10-åring. Har man sedan tidigare jobbat på ett gatukök lär man väl vilja gå uppåt i karriären och inte vidare till nästa gatukök. Sen ska ni bara veta hur många annonser det står "krav: B-körkort" på. Jag har inte en chans att ta körkort så länge jag inte har ett jobb. Det är en enkel uträkning.

Jag har varit arbetslös sen i juni och har sökt allt som kommit i min väg och jag har personligen gått och delat ut cvn. Två intervjuer (varav en tack vare kontakter) senare så har jag inte fått napp nånstans. Ska man ha en chans där ute ska man ha kontakter. Har man tur så kanske man lyckas vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och personligen lämna in ett cvn där de behöver personal (men det är väldigt osannolikt). Att sitta och läsa platsannonser och mejla cvn är slöseri med tid, för man får som alla andra ett massutskickat mejl nån vecka senare där det står "tack för din ansökan. Tyvärr har vi valt att inte gå vidare med din ansökan".

Jag har alltså nästintill gett upp på jobbfronten och istället letat igenom kurser och utbildningar som jag vill gå.
Eftersom man faktiskt tar ett lån när man pluggar så tänker jag inte börja läsa vad fan som helst. Det ska vara givande, ge mig något i framtiden och vara kul, något som intresserar mig. Men nu börjar tydligen skolorna också ställa krav. ALLA kurser jag har hittat som jag kan tänka mig att börja läsa kräver att man har mellan 6 månader - 4 års arbetslivserfarenhet på minst 50%.

Jag kan likaväl gå och skjuta mig själv för just nu ser jag min tandlösa framtid i en mögelskadad husvagn i förorten ihop med pundarna.

Måste tillägga tre saker. Ett:
Bemanningsföretagen är ju omöjliga de med. 90% av jobben kräver att man är studerande. Fattar ni kraven? Är du arbetslös får du inte söka, du MÅSTE ha en annan huvudsaklig sysselsättning. Det är helt sjukt att de överhuvudtaget kan ställa sånna krav. Och två: När jag skriver att jag sökt alla jobb som kommit i min väg så menar jag verkligen det. Men jag kan ge en mer utförlig beskrivning för er som inte fattar. Jag har sökt allt jag kunnat på platsannonser, jag har regelbundet mejlat intresseanmälningar till allt från ica, willys, pressbyrån, sf, sj, h&m osv (förstår ni?) och jag har personligen gått ut (I Malmö) i butiker, presenterat mig och lämnat cvn. Tre: Min "arbetslivserfarenheter" ser ut enligt följande:
  • Trädgårsarbete sommaren 2007 & 2008.
  • Garderobsjobb på uteställe våren, sommaren & sensommaren 2009 (kväll & nattjobb!)
  • Utbildningspraktik på Carlings 1 gg/vecka hela årskurs 2 på gymnasiet.
  • "kontorsjobb", scannade in dokument m.m  under två veckor 2010.
  • Lokalvård 1/vecka - 1/varannan vecka 2008-2011.


hysteriskt uttråkad

Kom precis hem och känner hur det kryper i kroppen på mig. I helgen har Jens och jag nämligen inte gjort ett piss. Jens har mest bara varit bakfull, eller sovit bort halva dagarna och bott i sina mjukiskläder hela helgen. Inte för att det finns så mycket att hitta på i den här staden, men mina förslag lockar aldrig mannen och några egna förslag tycks han själv aldrig ha. Var så rastlös att jag blev hysteriskt glad när Jens föräldrar sa att dom skulle åka och storhandla i lördags, "vi SKA med!!" röt jag hotfullt och bestämt till Jens.

Nähe hörrni, ni ska jag fortsätta att sticka. Det är det jag gör om dagarna nämligen. Lillgammal som jag är. Tha tha!

fyllekaja på vift!

 

Klockan 05:55 får jag ett sms av min karl "är du vaken?" frågar han, vilket jag faktiskt råkade vara just då, själv var han fortfarande på efterfest.  Sedan skriver han "07:05 går majstä buss till dig... Värt?" Jag svarar "är det inte bättre att du sover ruset av dig och så ses vi sen istället?". Nästa sms från gubben anländer 06:32 och lyder "Jag sitter på bussen nu. Lyssnar på zepplim. Kastas en boll på ditt fönster när jag är framme!". Varpå jag ligger i sängen och väntar och väntar... 07:50 Har han fortfarande inte dykt upp så jag smsar och ringer men inget svar. Great, han har däckat på bussen. Eller åkt hem. Smsar svärmor vid 08:00 och frågar om han är där, svärmor ringer och berättar att där var han minsann inte. Vi pratar en stund när hon sedan utbrister "nämen Jens!!" varpå jag hör någon som staplar in genom dörren och sluddrar att han somnat på bussen och åkt några varv mellan Teleborg och Hovshaga. Fyllekajan återfunnen!


prioriteringar

Ikväll ska jag gå till Deluxe, nykter. Innan klockan tio (gratis). Jag ska titta på när min karl spelar trummor med sitt band, sedan ska jag hem. Måste prioritera annat än fylla och fest. Så som lakan till dubbelsäng, sängben, bäddmadrass, samt varor att fylla kylskåp och skafferi med! För att festa är dyrt, tokdyrt och så jävla tråkigt att lägga pengar på. Men det är ju bara jag. Jag är lillgammal. Om pengar växte på träd skulle jag köpa hus och skaffa barn direkt.

Sahara-mia

Sitter och lyssnar på Sahara Hotnights och är nostalgisk. Började lyssna på Jennie Bomb albumet och såg att det är 10 år sen det släpptes. Känns verkligen inte som det är så längesen Maria Andersson var min idol och jag försökte köpa likadana kläder som henne. Nu känns det ju dock som både bandet och Maria mognat i både musikstil och klädstil. Inget negativt menat alls, hon är ju så förbannat snygg!


Mia till vänster.Här längst ut till höger...Till vänster.


Garderobsrensning!Nu har jag lagt upp ännu mer som jag säljer på tradera. Ni hittar allt här.


smålands-christina

I fredags blev jag blåst av en väldigt icke-service-inriktad ful snubbe på maido. Sushin var god, servicen var bajs. Efter sushiintaget så blev det film hos lollo. Sen sussade vi. I lördags så bjöd lollo mig på en "avskeds-kväll" i form av alkohol, krogen och drinkar! Efter krogen köpte vi med oss en pizza och sex cheeseburgare hem till lollo, helt jävla underbart bra. Tack min fina quinna för en festlig helg!


tradera!

Nu har jag slängt upp lite grejer som ska säljas på tradera! Behöver rensa i garderoben nu när jag flyttar, har så mycket grejer som jag inte använder som säkert någon annan har bättre användning för! Kommer komma upp ännu fler grejer där ikväll så håll utkik! Ni hittar alla mina saker här!


quinnan

Ska dejta min quinna hela helgen. Ikväll blir det sushi och mys. Imorgon står pannkakor och fest på schemat!

smauland i mitt hjärta

Alltså det är det här jag kommer sakna så oerhört mycket när jag flyttar. Idag har Småland visat upp sin bästa sida, den där idylliska. Strålande väder och -2 grader.

Vattentornet på teleborg. Hit hade 13 hästar från ridskolan rymt imorse.Klassisk Casper-bild. "Flygande hunden".Nej. Verkligen nej.

Om ni delar åsikten "Nej till ännu en licensjakt på varg 2011!" så tycker jag att ni ska skriva på den här listan.

mera snö

Igår vad det tö, inatt kom det snö!


En till Brutus

Nää hörrni! Nu har jag hittat en till Brutus! Fast denna lilla kille är bara fyra veckor. Ska jag behöva hitta en Brutus i månaden nu? Plågsamt...

Bild från Kennel Intense


För er som inte riktigt hänger med i min Brutus-hysteri så är det så att i framtiden ska jag ha en boxer. Boxern ska vara en pojke och han ska heta Brutus. Brutus får gärna vara gul (gul som det så fint står i rasbeskrivningen att det heter, på riktigt är det ju brunt) med svart mask, åtminstone vid ögonen (färgen i nyllet). Han ska också gärna ha vita strumpor (tassarna ska vara vita och det ska gå upp vitt på benen så det ser ut som strumpor) samt vara vit kring bröst och nacke. Gula boxrar är rätt ovanliga nu för tiden, det är mest tigrerade boxrar överallt, därför blir jag väldigt exalterad varje gång jag hittar just en gul boxer som har sina vita strumpor, svart mask och lite vitt kring bröst och nacke.


bra start på året.

Idag ska jag följa med min mor till tvättstugan och lära mig tvätta. Det kan ju behövas när man FLYTTAR HEMIFRÅN TILL MALMÖ OM 3 VECKOR!!

Igår var Jens och Johannes och skrev på ett kontrakt på en fyra som vi ska hyra i andrahand. Det blir alltså lite kollektivboende så länge tills man kommit på fötter och så där. Jag har ännu inget jobb, men får ju aktivitetsstöd så jag kommer leva fattigt men det är det verkligen värt. Jag letar givetvis jobb nu men så fort jag kommer ner ska jag ut och sprida CV!

Det är många känslor som ploppar upp nu. Jag är otroligt glad över att äntligen får flytta hemifrån efter som jag längtat och behövt det så länge. Jag är ledsen över att flytta ifrån min älskade lilla Casper som jag haft i tolv år och det skär i hjärtat. Jag är stressad och lite orolig hur allt ska funka på det ekonomiska planet. Jag är förväntansfull över att äntligen slippa distanförhållande och äntligen få bo ihop med Jens samtidigt som det skrämmer skiten ur mig. Men överlag, fy fan vad gött!


stick

i stickad tröja och mysse som Jens mormor hade på sin tid!


jullyxen

Då var julledigheten över för vissa och vardagen kör igång igen. Har haft det riktigt lyx de här tre veckorna som Jens har varit hemma och haft lov. Jag behöver nog inte berätta hur uttråkad och ensam jag är om dagarna och har varit sen i augusti. Nu var det slut på lyxen och nu börjar distansen igen, två veckor tills nästa gång jag får pussas. Vi tillbringade de två sista nätterna på en skön madrass framför en öppen brasa, toppen av lyx.
insnöad

Håller på att snöa in i mitt rum. Så här såg det ut vid mina fönster imorse, kan ju påpeka att det kommit ännu mer snö nu! Lär väl kanske kunna öppna fönstrerna igen i juni om jag har tur!


i fokus: nymfkakaduan

Visste ni att jag har en gammal fågel? Han heter Platon och är 16 år. Tog bilder på honom när han satt och sjöng härom veckan.

fettohäng

oglamröst förkylningsfettohäng.

Nybögsafton

Den sista dagen på året spenderade vi hemma hos mux och fritzl. Dom hade ställt till med riktigt kalas och hur gott käk som helst! Kändes väldigt vuxet på något sätt, vet inte om det var för att man tog det lugnt med drickat, för att man hade feber eller för att det snackades ränta kring bordet. Hade inga förväntningar inför nyåret. Visste inte hur det skulle firas förens 1,5 dag innan, visste inte vad jag skulle ha på mig så slängde bara på mig en gammal klänning. Jäkligt skönt att inte gå in för det för en gångs skull. Nåväl. Har de senaste dagarna legat sjuk med dunderförkylning hemma hos jens. Han tog några timmar ledigt från mig idag för att gå på bio, haha. Här kommer massa nyårspussbilder eftersom de var de enda bilderna som togs.

RSS 2.0