Upp med vinylerna!

Jag gillar rusta. Jag gillar även deras tavelhyllor som jag skulle vilja passa på att döpa om till vinylhyllor. Sedan är det ju extra gött när rusta kör på med extrapriser på sina redan billiga grejer.


Vad ska jag bli?

Nu är jag i behov av att veta vad jag vill bli när jag blir stor så jag kan börja plugga nu, för det är fan omöjligt att få jobb och efter cirka 200 personliga brev och cvn och två arbetsintervjuer senare är jag trött på att skriva arbetsansökningar! Vad ska jag bli?

Vad jag inte kan/vill jobba med: Jag svimmar när jag ser blod eller öppna sår, därför är veterinär, sjuksköterska, barnmorska och sådant utelsutet. Jag fick diskbråck när jag var sjutton år, därför kan jag inte ha ett arbete med tunga lyft eller ett arbete som belastar rygg och axlar, så då utesluter vi äldreomsorg, lokalvårdare, lagerarbetare, frisör. Jag är höjdrädd så in i helvete och skulle därför inte vara en bra flygvärdinna även om jag var sjukt sugen på att åka till Spanien och utbilda mig till det i somras när arbetsförmedlingen skulle skicka ner ett lass Svenskar dit. Och aldrig i hela mitt liv telefonförsäljare.

Vad jag kan tänka mig/tycker är kul: Butiksjobb, menar då inte sitta i kassa på konsum utan kläd eller skobutik. Trivdes verkligen när jag hade praktik på Carlings i tvåan. Inredning tycker jag är kul som fan, men vad kan man bli på det? Det enda "kreativa" jag kan är skriva. Jag tycker det är kul att skriva, jag måste skriva för annars blir jag dum i huvudet. Har alltid skrivit nån form av "dagbok" sen jag var tio år, just nu finns ingen dagbok utan bara ett vanligt a4 block som jag kladdar i. Å andra sidan känns journalistik oseriöst, i dagsläget skriver ju var och varannan privatperson böcker utan att ha journalistutbildning bakom sig. Jag skulle dock på något vis vilja utvecklas. Det sista min svensklärare på gymnasiet sa till mig och min mentor efter min sista inlämning var: "alexandra kommer vi få läsa mer av i framtiden", vilket värmde jävligt mycket. Sedan brukar min svärmor påpeka att jag skulle bli en grym chef eftersom jag avger ett lugn då jag är lugn, sansad och sällan stressar upp mig. Jag skulle älska att vara min egen chef, för jag hatar när folk styr över mig. Sedan är jag proffs på att planera och styra upp saker. Ja, sen var det ju det där med hundar. Mitt största intresse. Tänk att få jobba med ens favorithobby och kunna försärja sig på det.

Vad ska jag bli? Vad kan man försörsörja sig på? Vilka jobb finns i framtiden? VAD SKA JAG BLI!?

Till mig själv

Det känns som "det där" dyker upp i varje program jag ser eller varje film jag ser. Då byter jag kanal eller stänger av filmen. För jag pallar inte. Jag orkar inte. Jag vill inte veta av det. Jag orkar fan inte bli påmind. För jag försöker glömma. Å andra sidan kommer jag aldrig glömma. Men jag kan bearbeta det, gå vidare och lägga det bakom mig. Felet är väl bara att jag hoppade över biten bearbeta och direkt gick vidare och la det bakom mig. Sopade det under mattan. Den här veckan har det dock kommit ikapp mig. Som här om kvällen när jag ohejdeligt från ingenstans började gråta och inte kunde kontrollera det. Var väl lika bra att släppa ut skiten. Igår gick det bra att somna, istället vaknar jag av att jag hysterilipar, snurrar runt och slåss med armarna för att jag drömt en mardröm om "det där". Det går inte att knäppa med fingarna och tro att vips så är allt bra igen. Allt är bra, men ibland, vissa dagar eller nätter gör det ont och då får det göra ont. För det tar tid. Och det får ta den tid det tar. Så länge jag inte är bitter.

Bortskämd byracka

Nu har vi precis varit ute på promenad i en timme. Casper frös så han skakade sista biten hem. När jag hade fått bort snöbollarna i pälsen på honom så värmde jag en handduk i torkskåpet samt en vetekudde i micron. Sedan bäddade jag ner vetekudden och handduken i hans lilla korg så han kunde ligga där och värma sig. Dög det? Nej, verkligen inte. Totalvägra korgen och tar istället sats och hoppar upp i min säng, där han nu ligger och skakar. Bortskämda byracka."Sitt, stanna kvar" funkar ju sådär nu när det finns så mycket att utforska i snön!

 

Mycket vit snö att färga gul.


Spana efter gnagare som gömmer sig under snön.


Fick snabba mig på att knäppa bilder. Kan inte vara skönt att sitta med ballarna rätt i snön!


Förstår inte hur han frivilligt kör ner hela snoken i snön. Kallt!


Sedan bytte min hipstamatic rulle och objektiv av sig själv. Då såg det ut så här.


Vintern som den ska vara. Småland som det ska vara!

Det kanske låter gott


Ligga i sängen och äta gamla strumpor, det kanske låter gott.


Glöggafton

 

För linnets skull. "A non smoking generation".

 

White-trash syrran.

 

Kutade i snödrivorna till bussen påväg till krogen och lekte att vi var i Kiruna!

 

Lollos ragg. Han sa att han var från Afrika och ville bilda familj med lollo. Helst i Väckelsång eller i centrala Ljungby.

 

Snövägen mellan täppan och romalyckan kl 02:30.


RSS 2.0