Jens-mens kom hem, för jag längtar efter dig!

Nu tycker jag att min sambo (låter ju sjukt vuxet) få ta och komma hem! Även om galningen Malte håller mig sällskap om dagarna så är det så tomt här om kvällarna. Ingen jycke och ingen karl. Platon är dock bra sällskap. Han sitter på min axel medan jag diskar bort diskberget som ingen annan för en gångs skull kan tänka sig att ta. Han lyssnar på mina svordomar och svarar med en glad melodi.

Längtar så förbaskat efter värmen! Sommar, sol, bad, sommarkvällar, solglasögon, solbränna, grillad mat, muskelrock och allt. För ett år sen hade vi våra sista soldagar på två-veckors semestern i Egypten. Här är dock en paparazzibild från en skön sommardag ute i Rottne!


Det är klippt!

Här Jens har du bildern på mitt nyklippta hår! Ni lär ju säkert inte se nån skillnad, men håret är kapat kanske si så där 8 cm! Känns riktigt skönt. Jag kan för första gången på väldigt länge borsta mitt hår! Det är INGA tovor! Håret känns jätte kort och jätte friskt! Det är den här supersöta donnan som klippt mig! Väldigt roligt att världen är så liten och vi känner samma människor. Snart drar Lollo och jag till Köpenhamn! Tha tha!


FF

Älskar att Jens har sån koll. "Jag är borta över helgen, kommer hem på måndag. Den 3:e!". Den 3:e är på torsdag dvs att han är borta i en vecka. Buhu.. Nu har han i alla fall gett sig iväg och Johanis är i skolan. Så det är bara jag och nymfisen Platonia hemma! Imorgon kommer Lollo hit och jag hade tänkt gå till frisören och kapa 10 cm av mitt sletna hår! Vad sägs om det?

 


Sällskap till helgen

Försöker ragga hit Lollo i helgen. Har inte träffats på en månad TYP! Jens åker till Italien på torsdag och blir borta över helgen och jag vill gärna ha sällskap!


Bilden är nästan exakt ett år gammal.
Tagen när jag kommit hem från Egypten.
Kan verkligen inte tänka mig att jag varit
så där blond. Inte min grej!

Hund och framtidsplaner.

Med risk för att detta inlägget kan bli långt så tänkte jag spåna iväg lite, jag har nämligen lite framtidsplaner... I helgen har min hund varit här. Jag blir så lycklig av att ha en hund eller flera hundar vid min sida. Kanske inte så konstigt eftersom jag ständigt haft hund i mitt liv. Tyvärr så kan Casper inte flytta hit av olika skäl. Att sära på Casper och Plexus (som är familjens schäfer) vore elakt. Plexus har varit nedstämd under helgen som Casper varit här och han själv varit i Växjö, och jag har inte haft mage att kunna gå någonstans utan att ta med Casper eftersom han är van att ha hundsällskap när vi tvåbenta inte är hemma. Casper får helt enkelt komma och hälsa på då och då. Det är sorgligt att bara tänka tanken att han inte ska få vara "min" längre. Att inte få se han åldras, att inte få vara med i hans sista år i livet känns riktigt tungt. Givetsvis kommer jag ju få vara med om detta, men jag kommer ju inte få vara med om det varje dag vilket jag hade viljat.

Och i alla dessa tankar om saknaden av en hund så kom också tanken på att för ett år sen var Jens och jag i Egypten. Jag fick ut en summa pengar från min försäkring pga ett ärr jag fick i ansiktet för 2 år sen, för pengarna så åkte vi till Egypten. Hade jag fått samma summa pengar idag, hade de gått till mitt sparkonto "Alexandras boxerfond". Många tycker säkert det är idioti att skaffa hund när man är så ung som jag. "Du binder upp dig" är saker jag säkert kommer få höra. Men jag håller inte med. Jag lever det här vardagslivet dag in och dag ut, vilket jag inte ser något negativt i för jag trivs. Jag är inte ute och reser i flera månader, utan jag är här i Sverige. Lagar mat varje dag. Diskar varannan dag. Städar två gånger i veckan. Tvättar en gång i veckan. Men det är något som saknas för att allt ska bli komplett. Och det är en hund. Jag älskar att få komma ut med en jycke som sällskap. Att se hunden glad gör mig löjligt glad. Att promenera och möta andra hundmänniskor och hundar är också den del av allt. Dessutom har jag turen att ha både familj och vänner som är hundmänniskor. Har man detta är det inga problem att avlösa varandra när någon behöver hundvakt.

Till hösten hoppas jag komma in på kursen
"Djurs medverkan i vård och socialt arbete" som är en distanskurs på en termin. Kommer jag in på den, klarar kursen så tänkte jag fortsätta med kursen "Användning av hund i vård och socialt arbete" som också är en distanskurs på en termin. Båda kurserna är på halvtid. På distans. Alltså om allt går som jag vill så kommer jag plugga hemma på halvtid i ett år. Blir det nu så här (hoppas så innerligt!) så kommer jag att skaffa en valp till hösten. Jag tycker det är ett tillfälle jag måste ta vara på att skaffa valp, då jag kommer vara hemma och ha så mycket tid för den. Mitt mål med kurserna är att när dessa är avslutade så ska jag kunna utbilda blivande valp till Vårdhund. För nu har jag hittat det jag vill jobba med.

Helg med finbesök!

I helgen har vi haft besök av min syster, emma och så har min hjärtegull Casper varit här! Och jag saknar alla tre redan.

Nella och Emma.



Soffhäng


Jens och Casper skedar.


Promenad i Pildammsparken


Vänta på bussen


Jens har läst på om fåglar. Han är numera expert.


Mata huligangäss utanför stadion


Jens fågelmannen Rasmussen


Hittade ett träd som vi tog med oss hem!


Som Jens planterade på balkongen och gjorde så fint åt vår lilla fågel!


Där satt han och gottade sig i eftermiddagssolen!




Whoop whoop!

Blev typ jätte glad när jag såg att gymmet jag spanat in ligger toknära (150 meter) från mitt hem! Dessutom har gymmet 11 stycken anläggningar i Malmö och man har tillgång till alla anläggningarna (dygnet runt!). Och det allra bästa är att det inte är dyrt alls, nog det billigaste i Malmö. Sedan ser både lokalerna och utrustningen fräsch ut. Så nästa gång det finns lite mer siffror än vad det finns nu på mitt bankkonto så ska här köpas träningskort! Som jag har längtat efter att få börja träna igen. Har aldrig varit så här förslappad i mitt liv...




I rehabilitate dogs. I train people.

Ok hörrni. Jag vet mycket väl att det är ett tag kvar tills min 21 års dag. Men jag har hittat den perfekta födelsedagspresenten till mig. Och eftersom folk brukar tycka att det är så svårt att köpa presenter så tänkte jag bara hjälpa er lite. Min husgud Cesar Millan kommer till Malmö tre veckor efter min födelsedag och jag dööööör om jag inte få gå på hans show. Dessutom hade det varit jättekul om nån eller några andra hundtokar ville följa med! Nähe ni, medan ni köper biljetter till mig så ska jag ut och rasta Malte! Ni missar väl inte Cesar ikväll? Tha tha!

Här här här står det om evenemanget!

 

 

 


Helgens bravader!

Helgen har bestått av pizzbak både i fredags och i söndags. I lördags hade vi lite fest. Idag så har jag invigt tvättstugan, diskat ett berg av disk, somnat i soffan med en papegoja på foten, ätit världens godaste soppa och bakat lite bosniskt bröd!

Lille Malte, han sitter så sött!


..och sover ännu sötare!

Man SKA ha banan på pizzan!

I lördags förmiddag drog vi på jakt efter en ram!

Det var strålande sol och skitkallt.

På kvällen kom paviljongkillarna hit.

Det spexades!

Jens tejpade upp både mackor, burkar och människor på skåpen! "Konst" sa han...

Jens rakade av sig håret i armhålorna, sina polisonger och sin raggasträng. Han la sig och skämdes på golvet. Vips hade han en kökshanduk på snoppen, låg som jesus och sa "jag vill känna smärta". Jesus får avsluta bildserien.


gos med pippin

Är ensam hemma ikväll, vilket jag varit de senaste fyra kvällarna. Platon blev på riktigt myshumör innan och hoppade upp på min axel och gosade. Han satt även på min axel och visslade trevliga melodier när jag diskade. Nu har han skuttat in i buren och sover. Jag saknar min luspudel. Det är tråkigt att vara ensam.


Allmäna klagomål...

Igår så bakade jag bröd. sirapslimpa. Vår ugn är världssämst. Graderna stämmer inte och man bränner sig varje gång man ska öppna den. Jag blev så besviken när ugnen hade förstört mitt bröd som jag kämpat med under dagen. Räddade dock ett av bröden och herre jisses så smaskiga de blev! Sött och gott. Idag har jag dammsugit och moppat. Blev inge vidare rent eftersom dammsugaren bara skjuter all skit framför sig och damen som bott här fattar inte att man ska skydda sina golv när man målar väggarna. Nog om klagomål!

Malte var inte här igår och är inte heller här idag, hans matte ligger hemma och är sjuk så Malte är hemma och håller henne sällskap. Vädret är trist idag så jag håller mig inne. Ska ställa mig i köket senare och wooka loss hade jag tänkt! Vad hitte ni på hemma i Smauland?

Obligatoriskt toa-spegel-bild.

pippifågel

Idag har Platon varit sällskaplig. Han brukar mest vara som en bitsk liten hund som vill bita en, men idag så har han varit helmysig. När vi skulle äta framför tvn så skuttade han glatt upp i knät på oss och snodde mat från våra tallrikar.


Malte

Idag har vi åkt buss och stadsvandrat i blåsten med Malte. Malte blev så trött av vår lilla stadsvandring. Det kom fram en dam och sa "oh, han ser gammal och trött ut". När jag berättade att Malte endast är 10 månader och bara lite utmattad så skämdes damen och sprang iväg.


Sitta ner och vila lite under stadsvandringen.

Soffhäng!

Diskutera med Platon lite.

Njuta av att bli omfamnad!


Hamburgers deluxe!

Har haft kökshandduken på axeln sen klockan ett. Har bakat hamburgebröd, gjort egna hamburgare och egna pommes. Burgarna blev riktigt goda (impad av mig själv, första egna burgarna jag gjort i mitt liv) och brödet blev också kalas. Riktigt fina burgers blev det! Nu ska jag skita i att diska, placera mig i soffan och titta på tv medan grabbarna är och repar!


Inflyttad

Hej på er! Nu sitter jag i vår lya i Malmö. Jens hade verkligen ansträngt sig för att göra det hemtrevligt när jag kom. Låg två däckade hårdrockare i vardagsrummet, ölburkar över allt, alkoholstank, klistrigt golv och ett berg med illaluktande disk i köket. Detta satte jag snabbt stopp för! Packade upp allt i söndags och kom iordning. Vi hann även med en tripp till ikea där vi köpte sängben så vi slipper ha sängen på golvet. Igår åkte vi alla tre och storhandlade! Fyllde en hel kundvagn, bland annat med 25 kg mjöl, så nu ska här bakas! Ska baka hamburgebröd strax för ikväll blir det cheeseburgers med egengjorda pommes! Efter storhandlandet igår så gjorde vi tacos och avslutade kvällen med att kolla på From Paris with love. Idag var jag uppe med tuppen, har nämligen finbesök av Malte, en engelsk bulldog på 10 månader som ska vara här på vardagarna medan matte och husse går i skolan och jobbar! Av nån anledning så tror jag att han heter Sture...


Äta på ikea!


Sovrummet. Äntligen dubbelsäng!


Typ bara hälften av alla mat.

Malte. Som jag kallar Sture. Sture fisgris!


färdigpackad och helt förstörd.

Vi har levt ihop i över tolv år. Det känns som jag flyttar ifrån mitt barn.
På sportlovet tar lillasyster med min luspudel till Malmö. Tänker inte låta honom åka hem!


"Sometimes love really is a bitch"


Lördagens festbilder

I helgen hade vi födelsedags/avskedsfest för Jens och mig i Lollos lya. Det kom galet mycket folk och det var så gött att festen inte dog ut nån gång under kvällen.

















 



Luke Skywalker på snoppen

Födelsedagsbarnet i sina nya kallingar!


RSS 2.0